wedstrijdverslagen 2017

22 april Friese Masters in Stiens

Een sterk bezet toernooi. Rik en Milan kwamen uit voor RYU en ze zaten beide in grote sterke poules van meer dan 25 judoka’s.

Rik won zijn 1e partij nipt en ging door. Helaas verloor hij de 2e partij… Hierna knokte hij zicht terug naar de strijd om het brons. Helaas wist hij deze partij niet te winnen en werd uiteindelijk 5e.

Milan stond goed te judoen maar gaf 1 partij onnodig uit handen. In de verliezersronde knokte hij terug naar de strijd om het brons. Deze strijd verloor hij en ook hij moest genoegen nemen met een 5e plaats.

15 april Bartje toernooi in Assen

Milan de Klein zat in een sterke poule.  De 1e wedstrijd was een lange partij waar Milan in de golden score verloor. Hierna goed terug gekomen. Hij verloor laatste partij in de golden score op een straf en werd 3e.

Kevin Wubs zat in een sterke poule. Hij won maar verloor net te vaak voor een finale plaats.

Danielle Fissering had het zwaar met haar sterke tegenstanders. Ze wist nog wel een partij te winnen maar helaas geen prijs voor haar.

Sandra Fissering zat ook in een sterke poule. Ze vocht voor wat ze waard was maar helaas geen prijs.

Rik Fissering stond zijn mannetje en won alle partijen. Een 1e prijs voor hem.

Zaterdag 8 april was er een opstaptoernooi in Eelde.

9 Judoka’s van judo Ryu Muntendam reisden af naar Eelde om te strijden om het goud.

Het was een leuk toernooi met gevarieerde poules. Soms lagen de niveaus binnen een poule wel erg uit een maar gelukkig was er coach Arjan de Vries die het geheel in goede banen wist te leiden! Met positieve coaching wist hij het maximale uit de judoka’s te halen 👍

1e prijs: Charlena Beumer, Lars Schut

2e prijs: Lotte Schut

3e prijs: Kasper Kamping, Roan Doeve, Hugo van der Veen

4e prijs: Milou Venema, Damian Wijnsema, Roan de vries

Zondag 9 april reisde Milan de Klein met Top judo oost Groningen af naar Lommel om deel te nemen aan de sterk bezette Soeverein cup.

Milan presteerde goed.Hij zat in sterk bezette poule met 31 deelnemers. In zijn poule zat oa de nummer2 en 3 van Nederland Ray Marinx, rael vacquier droop. De Vlaams kampioen yusbek kagermanhof en zuid Duits kampioen Alex vyskubov.

Hij wist met aanvallend judo een knappe 7e plaats te behalen!

Internationaal judotoernooi Gmunden Oostenrijk  2,3 maart

Noordbroekster Milan de Klein van Judo Ryu Muntendam nam het voorbije weekeinde in het Oostenrijkse Gmunden – aan de Traunsee – deel aan het 4e Internationale Gmundner Judotoernooi. De Klein werd gisteren in de leeftijdscategorie tot 14 jaar eervol derde in een veld van 23 deelnemers. Op zaterdag kwam hij in actie in de leeftijdscategorie tot 16 jaar. Milan eindige hier als zevende.

De Klein was in Oostenrijk in gezelschap van de judoka’s Axel Heeren, Joyce de Vries en Kim Dijksterhuis van Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela. Dit viertal kwam namens Judo Topsport Oost-Groningen in Gmunden in actie.

Lente toernooi Beilen 25 maart 2017

Niek Wolfs, Milan de Klein en Kevin Wubs reisden af naar Beilen om mee te doen het lente toernooi.

Kevin heeft goed staan judoën maar verloor net teveel voor de finale.

Niek stond ook zijn mannetje, hij verloor 1 partij onnodig en dit leverde hem een 3e prijs op.

Milan startte slecht maar pakte de draad goed op. Hij moest met een 3e prijs genoegen nemen.

4 februari 2017 Noord Oost toernooi Slagharen.

Alleen Milan de Klein ging hier namen judo ryu Muntendam de mat op. Hij stond goed te judoën en plaatste zich met gemak voor de finale. Hier moest hij het afleggen tegen Julian Booijenga. Milan ging met een mooie 2e prijs naar hui.

18 februari 2017 Regietoernooi Noordbroek

1e prijs: Charlena Beumer, Milou Venema en Jaron de Klein
2e prijs: Matthijs Tiems, Sandra Fissering (CVO)
3e prijs: Sylvana Beumer
4e prijs: Lotte Schut,Patrick Hemmes, Danielle Fissering (CVO), Kasper Kamping, Damian Wijnsema

JUDOVERENIGING