wedstrijdverslagen 2013

uitslagen wedstrijden 2013

 

SUCCESVOL JRM TOERNOOI

Zaterdag 25 mei was er weer het jaarlijkse toernooi van Judo Ryu Muntendam. Met bijna 300 deelnemers was het weer een zeer geslaagde dag. Wethouder mevr. de Winter opende het spektakel en huldigde nog Siska Johannes met haar 28 jaar betrokken zijn bij de vereniging . En kreeg een lid van verdienste oorkonde overhandigd.

We deden zelf mee met 20 judoka’s . De kampioen van de dag was de beginner Mika Stoop , hij verdiende de 1ste prijs. Een 2e prijs was voor Diano Jolman. En 3e prijzen waren er voor Bente Jager, Xaf Robbe, Julian Grave, Twan Duimering, Rowan Bosma, Eric Feikens, Jeffrey van Tongeren en Liam Bronsema.

Luuk Doddema, Isa Heideveld , Melvin Musch, Rick Slor, Daan Heideveld, Michel de Bruin, Rick Smit, Morten Geertsema, Kyan Daniëls en Jasper Elderman vielen helaas net buiten de prijzen.

We hadden ook nog de team prestaties, Er waren twee 1ste prijzen wat nog nooit voorgekomen is. Judoschool Veendam en Judo Instituut Noord waren de kampioenen ze hadden evenveel punten gescoord. Een 2e prijs was voor BVHS uit Hoogezand.

Op naar volgend jaar!

2 september 2013 Opstaptoernooi Finsterwolde

Judoka’s uit Muntendam weer in actie. Terwijl er vorige weekend nog met een grote groep werd gekampeerd was nu al weer het eerste toernooi een feit.

In Finsterwolde kwamen judoka’s van Judo Ryu Muntendam, Shi-Han Noordbroek, Tan-Ren-Jutsu Finsterwolde/Winschoten, C.S.V.O Onstwedde, Js. Wouter Meijer Nieuwe Pekela, Bruinsma Stadskanaal en Sakaee Bellingwolde bijeen.

5 judoka’s van Judo Ryu Muntendam streden weer om het eremetaal.
Milan de Klein en Melvin Musch wisten alle partijen te winnen en mochten de hoogste plaats innemen op het schavot.
Eric Feikens wist een 2e plaats te behalen tewijl Twan Duimering en Jaeden Middel een 4e plaats behaalden.

 

28 september 2013 Groninger cup op talent

Judo Ryu was in alle vroegte vertrokken richting de Stad

deze keer met 8 van onze judoka’s om het judo jaar 2013/2014 in te luiden
als eerste mocht Isa Heideveld starten en hoe je kon zien dat ze er zin had om helemaal los te gaan en wist met mooi en goed judo en met veel overmacht al haar partijen om te zetten in winst en ging met de 1e prijs richting thuis
daarna waren het Diano Jolman en Luna Arends die mochten laten zien wat ze waard zijn .Diano zat in en hele sterke poule en moest vechten voor wat hij waard was en liet alle tegenstanders zien dat hij er aan komt en zeker iemand is waar men rekenschap mee moet houden haalde de finales net niet maar stond goed te judoën.
Op mat 3 was het en heel ander verhaal , Luna Arends dat meisje die na 7 maanden voor het eerst op de mat stond en super zenuwachtig was voor wat ging komen in en poule met allemaal jongens liet zien dat je na en polsbreuk weer in goede doen gaat komen dit pittig meisje schopte het tot de finales en wist uiteindelijk een mooie en welverdiende 4e prijs uit het vuur te slepen.
Na de pauze was het de beurt aan Julian Grave ,Milan de Klein en Bente Jager om te zien waar ze stonden zo aan het begin van hun wedstrijden.
Julian had een erg zware poule maar wist de finales te halen en liet daar een paar hele mooie worpen en technieken zien en behaalde een mooie 2e plaats.
Milan die ging als een speer haalde de finales en ging toen echt los won en verloor en paar partijen en ging met een mooie goed verdiende 2e prijs naar huis.
Bente die wilde zo graag en vocht voor wat ze waard was deze pittige judoka kan meer dan ze denkt en dat komt er ook nog wel er uit maar voor vandaag was het behalen van de finales niet weggelegd voor haar.
Als laatste van Judo Ryu mochten Rik Fissering en Twan Duimering hun kunnen tonen .Rik wist wat hem te doen stond en het behalen van de finales was dus ook het eerste richtpunt voor hem toen dat klaar was begon het pas echt voor hem met veel vechtlust en passie behaalde Rik uiteindelijk nog de 4e prijs.
Als laatste was het Twan die in een hele grote poule een finale plek moest zien te halen maar dit keer zat dat er niet voor hem in daar in Groningen maar wel goed gedaan wat hij kon.

2 november Noofoe San toernooi Norg

Een kleine groep judoka’s van Muntendam moesten aan de bak in Norg.Milan de Klein mocht vroeg beginnen en liet al zijn tegenstanders achter zich , een mooie 1ste plaats was het resultaat. Lars Munneke mocht laten zien wat hij in korte tijd op judo heeft geleerd, helaas viel hij niet in de prijzen. Luna Arends die in een zware poule zat, was goed op dreef na haar blessures en ook deze meid nam een 1ste plaats mee na huis. Rik Fissering had niet zijn dag en werd gediskwalificeerd . Daarna was Isa Heideveld aan de beurt in een zwaardere klasse werd zij vandaag 2e .Als laatste deze dag was het Diano Jolman die echt zijn kunsten liet zien in een zware poule , hij liet zien wat hij in zijn mars heeft, met veel mooie worpen wist hij op het podium te komen met een uitstekende 3e plaats.

24 e BVHS toernooi Hoogezand

Milan de Klein mocht vroeg beginnen en liet al zijn tegenstanders achter zich , een mooie 1ste plaats was het resultaat. Lars Munneke mocht laten zien wat hij in korte tijd op judo heeft geleerd, helaas viel hij niet in de prijzen. Luna Arends die in een zware poule zat, was goed op dreef na haar blessures en ook deze meid nam een 1ste plaats mee na huis. Rik Fissering had niet zijn dag en werd gediskwalificeerd . Daarna was Isa Heideveld aan de beurt in een zwaardere klasse werd zij vandaag 2e .Als laatste deze dag was het Diano Jolman die echt zijn kunsten liet zien in een zware poule , hij liet zien wat hij in zijn mars heeft, met veel mooie worpen wist hij op het podium te komen met een uitstekende 3e plaats.

24 november TOP JUDO Almere

Het was nog vroeg toen de wekker van een aantal judoka’s van judo Ryu uit Muntendam ging op zondag 24 november. Om 6 uur in de ochtend verzamelden zij zich en togen optimistisch naar Almere. De reis verliep voorspoedig en ze kwamen dan ook ruim op tijd aan. Weegbriefjes gehaald en wegen maar!

Het was een lange dag waarin fanatiek gejudood werd. Helaas was niet iedereen even goed ingepouled en zo kwam het dat onervaren judoka’s door ervaren judoka’s van de mat werden geveegd. Ook op het gebied van scheidsrechter beslissingen haperde het zo hier en daar flink… jammer want het was een prachtige sporthal. Ook de rest van het geheel verliep goed.

Diano, Morten en Isa mochten als eerste aan de bak. Diano en Morten lieten zien dat ze wel wat kunnen maar waren net niet opgewassen tegen hun tegenstander. Isa liet zien wat ze waard is en ging met een verdiende 1e prijs naar huis.

Hierna was de eer aan Luna die in een jongenspoule was ingedeeld bij gebrek aan meisjes van haar gewicht. Ze had pech met een scheidsrechter die niet even goed oplette maar wist toch nog de 3e prijs te behalen.

Melvin was in een poule met wedstrijdjudoka’s terecht gekomen. Een poule waarin hij niet thuis hoorde. In de eerste partij stond hij zijn mannetje dapper, maar de 2e partij verliep niet helemaal zoals het hoorde. Hierna toch maar besloten om de verdere wedstrijd voorbij te laten gaan.

En zo was de beurt aan Milan. Hij had er zin in en dat was te zien. Af en toe even hard werken maar dit werd beloond met een mooie 1e prijs.

Als laatste mocht Julian laten zien wat hij kon. Hij was in goede doen won een paar wedstrijden en verloor een paar op scheidsrechter beslissingen. Helaas viel hij net buiten de prijzen…

 

International judokampioenschappen Veendam

Judo Ryu was bij deze laatste wedstrijd van het jaar met 8 van onze wedstrijd judoka’s aanwezig

Als eerste melden zich Jasper Elderman / Milan de Klein en Rik Fissering voor hun wedstrijden als eerste ging Jasper de mat op deze trof en poule aan waar hij flink aan de bak moest maar alles wat hij deed was niet genoeg voor het eremetaal en ging met lege handen huiswaarts

Milan daartegen ging als en speer en wist de ene na de andere Ippon te scoren en was oppermachtig in zijn poule en het goud was voor hem

Rik zat voor zijn doen in en poule hoger dan normaal en moest alles geven wat hij in zich had dit was helaas net niet genoeg voor het ere metaal en ging als 4e naar huis

Blok twee zou en heel ander verhaal worden Diano Jolman /Morten Geertsema en Isa Heideveld moesten dit hoofstuk invullen en D

Diano had het zwaar als eerste jaars in de min vijftien het niveau was erg hoog en was niet te doen voor diano won nog wel en partij maar ging ook als 4e naar huis  Morten die was nog maar net begonnen met zijn partijen maar de poule waar hij tweede moest worden om in de finale te komen was veels te sterk voor hem en mocht naar twee verloren partijen al naar huis

Isa die stond als vanouds te vechten om te laten zien hoe goed zij wel is schopte het tot de finale en moest door en bloedende boven en onderlip de wedstrijd staken en was tevreden met de tweede plaats uiteindelijk

Na de pauze moesten Julian Grave en Luna Arends de eer nog redden voor Judo Ryu Julian begon goed en was uiteindelijk met het verschil van 1 punt net verwijderd van de finale jammer genoeg geen ere metaal voor hem

Toen moest Luna nog laten zien wat ze waard was en haalde met gemak de finale daar wist ze nog en partij te winnen en werd als derde gehuldigd aan het eind van de dag