JRM toernooi 24 mei 2014

Zaterdag 24 mei organiseerde Judo RYU uit Muntendam haar jaarlijkse eigen JRM toernooi! Dit werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers die de judosport en judo RYU een warm hart toedragen. Na maanden voorbereiding werden vrijdagavond de matten al in de Ruitershorn gelegd zodat de judoka’s zaterdag op tijd ontvangen konden worden. Het toernooi werd bezocht door vele judoka’s uit het noorden van het land. Ook was er een bus vol judoka’s uit Bremen gekomen om te strijden voor de hoogste plaats op het podium. Om kwart voor 9 werd het toernooi door de burgemeester van Menterwolde , dhr. E van Zuijlen geopend. Hierna konden de judoka’s de mat op. Er waren 4 wedstrijdblokken verdeeld over de hele dag.  Er werd flink gestreden voor een podium plaats en er waren ook een paar mooie prijzen voor de judoka’s van judo Ryu Muntendam. Matsuru was met een verkoopstand aanwezig op het toernooi en alle prijswinnaars konden hier met een flinke korting een nieuw pak of andere judogadget kopen.

 Rik Fissering en Luna Arends sleepten een mooie 1e prijs in de wacht. Morten Geertsema, Isa Heideveld en Ryan Wiebrands gingen met de 2 prijs richting huis. Een derde prijs was er voor Bente Jager, Mike Verkleij en Melvin Musch voor de overige judoka’s was er een mooie medaille voor de getoonde inzet.

Zoals ieder jaar werd er weer gestreden voor de best presterende club. Judo Kings was het beste, zij namen de wisselbeker mee naar huis, BVHS eindigde op de 2 plaats en Steringa ging huiswaarts met de 3e prijs.

Het bestuur van judo RYU kijkt tevreden terug op een geslaagd toernooi en bedankt hierbij de vele vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Voor toernooi  foto’s en meer judo  informatie kunt u kijken op www.judoryumuntendam.nl