Sportstimuleringsfondsen

Sportstimuleringsfondsen

In diverse gemeente wordt het sporten gestimuleerd.
Voor mensen met mindere financiele mogelijkheden, zijn er diverse sportstimulatiefondsen.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds? U kunt zelf geen aanvraag indienen. Dit moet gebeuren via een intermediair, dat is bijvoorbeeld een leerkracht, jeugdhulpverlener of huisarts.
Als de aanvraag is goedgekeurd wordt de contributie overgemaakt op de rekening van de sportvereniging.
Wanneer komt u in aanmerking? U kunt in aanmerking komen als u kinderen heeft die nog geen 18 jaar oud zijn. Daarnaast mag u niet teveel inkomen hebben. Heeft u bijvoorbeeld een uitkering,schuldhulpverlening, of u heeft een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Dan is het sportfonds interessant voor u! Het Jeugdsportfonds laat kinderen sporten. Het is belangrijk voor kinderen om voldoende te sporten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat ouders onvoldoende inkomen hebben voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging. Voor deze kinderen is het Jeugdsportfonds in het leven geroepen.
Wat doet het Jeugdsportfonds? Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid worden van een sportvereniging. Het fonds betaalt de contributie en vergoedt de sportspullen tot een maximum van € 225 per jaar per kind. Alle kinderen onder de 18 jaar uit het gezin komen in aanmerking voor een vergoeding.

Voor meer informatie kijk op: www.jeugdsportfonds.nl
Voor informatie over de Stichting Leergeld, klik op website Stichting Leergeld
Voor informatie over de Stichting Andes, klik op www.welzijngroepandes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.