wedstrijdverslagen 2014

Matsuru Dutch Open Espoir 11-01-2014

Eindhoven was de bestemming voor vandaag Isa Heideveld mocht daar haar kunnen laten zien op dit sterk en groot toernooi
Isa haar eerste partij was 1tje om in te lijsten Isa had haar tegenstander geen sec met rust gelaten en gooide deze met en mooie Hari-Goshi op haar rug Ippon vol punt zo de kop was er af nu op naar de tweede partij
daar kwam ze en bekende tegen Verle Huisman deze gaf iets meer tegenstand maar ook hier was Isa scherp en oplettend nam Verle over met en Tani-O-toshi Ippon tweede partij ook in de zak op naar de volgende partij dit werd en meisje uit Duitsland
Isa ging er vol tegen aan en wou deze partij ook op haar naam hebben maar deze tegenstander dacht daar heel anders over wat Isa ook probeerde het hielp niet en het Duitse meisje ging met de winst er vandoor
het ging nu om de laatste acht en Isa begon aan haar vierde partij
en alles viel op zijn plek Isa was gebrand om deze partij naar haar hand te zetten en maakte en mooie worp en kreeg daarvoor en wazari op dat moment dat isa deze worp maakt staat haar tegenstander op haar voet en voelt en stekende pijn kermend van de pijn ligt ze op de grond wil gaan staan maar dat gaat niet en moet vervolgens het toernooi laten voor wat het was op weg naar huis nog ff naar het Ziekenhuis geweest in Assen en daar werd ontdekt dat ze en gekneusde voet had en dat er niks gebroken was gelukkig…. weekje rust en dan komt alles weer goed

 

Dedemsvaart 11 januari 2014

Afgelopen zaterdag hebben 2 judoka’s mee gedaan aan het eerste toernooi van het nieuwe jaar. In Dedemsvaart kwamen Milan de Klein en Luna Arends in actie. Milan wist alle partijen in de voorrondes te winnen. Ook in de finale poule liet Milan zich niet verassen en ging met een eerste prijs naar huis.

Bij Luna liep het nog niet helemaal lekker. Met nieuwe tegenstanders wist ze nog niet veel raad, maar wist nog wel een paar scores te maken en een partij te winnen.  Helaas te weinig voor een plekje bij de laatste 3.

Zaterdag 2 februari was er een „ judo opstaptoernooi”  in Ter Apel. Voor een aantal judoka’s was het het eerste toernooi, spannend dus!

Voor Merlijn was het de allereerste wedstrijd, na een beetje aftasten in de wedstrijd werd  hij geworpen en hij kwam hard neer. Tóch besloot hij om verder te judoen. Een heel sterk karakter kwam naar boven en hij heeft alle wedstrijden vervolgens uitgejudoot!

Ook Mike was er voor het de eerste wedstrijd en hij verloor zijn eerste wedstrijd, waarna hij steeds fanatieker begon aan de daarop volgende wedstrijden. Zijn tegenstanders hadden een flinke kluif aan hem.
Rick deed mee, hij had al eens eerder een toernooi had gedaan en is aanzienlijk beter geworden sinds zijn 1e keer.

Allemaal goede leermomenten voor opstappende wedstrijd judoka`s. SUPER! Merlijn en Mike kregen een vierde plek en Rick een verdiende derde plek.
Er waren ook nog de iets meer ervaren judoka`s: Twan en Eric, die allebij fenatiek begonnen. Niemand kon Twan verslaan en hij werd eerste in zijn poule. Eric wist met iets meer moeite ook de meeste wedstrijden te winnen en behaalde zo`n een verdiende 2e plek. Alle judoka’s keerden tevreden naar huis met hun behaalde prijs!

 

Districtskampioenschappen 22 februari 2014

Zaterdag 22 februari was het weer zo ver. De belangrijkste wedstrijd van het jaar… districtskampioenschappen in Scheemda. ’s Ochtends was het de beurt aan de -15. Isa Heideveld, Rik Fissering,Diano Jolman en Julian Grave kwamen uit voor judo RYU uit Muntendam. Een spannende ochtend want de nummers 1 t/m 4 mogen naar de NK!’s Middags mochten de judoka’s van de -12 aan de bak. Ditmaal was het de eer aan Milan de Klein en Eric Feikens om de  eer van de club hoog te houden.

Eerste jaars -15 Julian Grave is goed op weg, laat een aardig partijtje judo zien maar wist zich nog niet in de prijzen te vechten.

Rik Fissering wist de eerste twee partijen met vol punt te winnen. Ook de halve finale liep voorspoedig, met nog 35sec te gaan en een dominante voorsprong (yugo en wazari) en een straf voor de tegenstander gaat Rik toch de fout in en komt in de laatse 11 sec in een houdgreep terecht. Hier kwam Rik niet meer op tijd uit, zodat er verloren werd van de latere nr.1. Ook de volgende partij liep uit tot een fiasco, hier werd na een goed begin al snel hansoku-make toegekend. De hoogste straf die je kunt krijgen. Helaas geen ticket voor het Nederlands kampioenschap.

Voor Isa Heideveld en Diano Jolman wel een ticket voor het Nederlands kampioenschap. Diano wist dat het zwaar zou worden. Met afwisselend winnen en verliezen baalde Diano naar zijn tweede verliespartij. Op dat moment wist hij nog niet dat dit om de tweede, derde en vierde plaats zou zijn. Zijn trainer wist dit hem te vertellen, een blije Diano op en top. Vierde op de district en een eerste ticket voor Judo Ryu Muntendam.

Isa liet zien eigenlijk met speels gemak de partijen te kunnen winnen en een ticket zal met gemak gehaald worden. 1 slipper zorgde voor een verlies partij. Een tweede plaats voor Isa en de tweede ticket ging mee naar Muntendam.

Milan liep met speels gemak over zijn tegenstanders. Keer op keer werd de partij winnend afgesloten. Een eerste plaats tot gevolg.

Erik Feikens kwam nog wat te kort en lag naar twee verliespartijen uit het toernooi.

Isa Heideveld 7e van Nederland

Zaterdag 8 maart mocht Isa Heideveld uitkomen op het NK judo in Eindhoven. Isa Heideveld van Judo Ryu Muntendam wist in Eindhoven beslag te leggen op de 7e plaats van de 30 beste judoka’s van Nederland in haar klasse.Tot aan de kwartfinales werd alles gewonnen. Nu werd er het pas echt zwaar. De nummer 2 van afgelopen jaar was de volgende tegenstander.  De strijd ging gelijk op, om en om maakten beide judoka’s hun aanvallen, die keer op keer geblokt werden. Helaas werd er veel straffen uitgedeeld door de scheidsrechter. Buiten de mat, niet volledige aanvallen en het afhouden van de pakking werd veelvuldig bestraft. Isa kreeg net 1 staf meer, waardoor deze verloren werd.Na de volgende partij te winnen met ippon werd de daarop volgende partij ook weer een zware partij. De nummer 3 van vorig jaar bleek een vervelende pakking te hebben. Een kleine tegen score en een straf beslisten in het nadeel van Isa. Helaas zat er dit keer niks meer in dan een 7e plek. Met de achterliggende gedachte dat de nr’s 1,2 en 3 volgend jaar te oud zijn en Isa liet zien dat het verschil wel heel klein is zien we het volgend NK met een goed gevoel tegemoet.

 

Zaterdag 8 maart stonden ze weer klaar van Judo Ryu van Muntendam om te judoën,.

Morten/Julian /Luna/Bente/Milan en Rik in Borger op het Hunebed Toernooi

In Borger werd fel gestreden om het ere metaal Morten die mocht samen met Julian de spits afbijten stonden goed te judoen en lieten veel en mooie worpen zien Morten redde het net niet tot de finales maar Julian daartegen wel en sleepte en mooie 2e prijs uit het vuur daarna mochten Luna en Benthe hun kunnen laten zien Luna zat in en behoorlijke pittige poule en vocht voor wat ze waard was en goede 3e plek is wat ze aan eind van de dag mee nam naar huis Bente was in mijn ogen niet in goede doen moest teveel werken voor de punten en liep geregeld tegen straffen aan meer dan en 3e plek zat er voor haar dan ook niet in.
Na de pauze was het de beurt aan Milan die in en behoorlijke grote poule zat won alles met gemak en was aan het eind de nummer 1 van zijn poule.
Rik sloot de dag af met als laatste van Judo Ryu op de mat te stappen was vol van vertrouwen en deed wat hij moest doen liet bij vlagen heel mooi judo zien en verloor maar 1 partij en was uiteindelijk verdiend de nr 2 van zijn poule goed gedaan allen het was en mooie dag voor JudoRyu.

Gerard

Ritterhude 15 en 16 maart 2014

In het weekend van 15 en 16 maart kwamen judoka’s van Judo Ryu Muntendam, Judo Tan-Ren-Jutsu en Judoschool Wouter Meijer gezamenlijk als Judo Oost Groningen op de mat in Ritterhude om mee te doen aan het sterk bezette, internationale toernooi Judo Hamme Pokal. Op zaterdag beten de jongens het spits af.
Rick Fissering wist zijn mannetje te staan door in een poule van 12 deelnemers het goud te veroveren. Ook Caylan wist door tactisch en technisch judo het goud mee te nemen naar Nederland.
Een mooie zilveren medaille was er voor Jeffrey Nijboer en brons werd behaald door Mike Oost en Julian Grave.
Op zondag kwamen de meiden in actie op de tatami (judomat). Ook hier waren de resultaten uitmuntend.
Luna Arends behaalde het goud door al haar wedstrijden met ippon (vol punt) te winnen. Goud was er ook voor Savannah Luttje, die voor een verrassing zorgde door van teamgenoot Isa Heideveldte winnen bij de -18.
Isa, uitkomend in 2 leeftijdscategorieën, wist een bijzondere resultaat neer te zetten door 2x zilver te winnen. Ook was er zilver voor Cindy Oost.
Daarnaast waren er nog welverdiende bronzen plakken voor Lindsey Nijboer, Joyce de Vries en Esmee Vos.

 

22 maart Lentetoernooi Beilen en Vliegveld toernooi Eelde

Judo Ryu Muntendam op 2 fronten actief.

Zowel In Beilen als op het vliegveld toernooi in Eelde stonden afgelopen zaterdag judoka’s van JRM hun mannetje.

In Beilen werd het eerste blok goed ingeluid. Rik Fissering wist al zijn partijen met vol punt te winnen.

Ook in het 2e blok werd er weer een eerste plaats behaald. Milan de Klein was weer op dreef en wist de ene naar de andere partij te winnen.

In het 3e blok was het de beurt aan Twan Duimering en Luna Arends. Twan verloor de eerste partij, maar kwam sterk terug door de 2 daarop volgende partijen te winnen. Helaas ging de laatste partij ook verloren en was een 3e plek het hoogst haalbare op één van zijn eerste grote toernooien.

Luna wist de eerste 2 partijen winnen, verloor door een fout van de scheidsrechter de derde partij. In de finales werd de eerste partij gewonnen. De laatste partij kwam ze nog op voorsprong, maar deze  werd in de laatste 10 seconden weggegeven. Ook een 3e plaats voor Luna.

In het laatste blok was het de beurt aan Isa Heideveld. Isa begon goed. Ze wist de eerste 3 partijen met vol punt te winnen.  Helaas verloor ze de laatste partij. De prijswinnaars van haar poule stonden gelijk doordat ze allemaal een partij hadden verloren. Hierdoor wist Isa een eerste prijs te winnen doordat ze het meeste aantal punten vergaard had!

Met 3 eerste en 2 derde prijzen met 5 judoka’s een super score.

29 Maart werd Milan de Klein 3e in Kollum.

ASSEN – Zaterdag 12 april werd het Bartje toernooi voor de 37ste keer georganiseerd. Dat de judoka’s uit Oost Groningen het prima deden was te merken aan de resultaten.

Van de 15 judoka’s wisten er 11 een prijs te bemachtigen bij een zeer grote deelnemersveld. Goud was er voor Rik Fissering, Milan de Klein en Isa Heideveld. Het Zilver was er voor Robin Bonnee en Luna Arends. Een Bronzen Medaille was er voor Kevin Wubs, Niek Wolfs, Leon Smith, Sarah Hector, Esmee Vos en Savannah Lutje.

Voor meer informatie of foto’s kijk op www.judotanrenjutsu.nl

24 mei 2014 JRM TOERNOOI

Zaterdag 24 mei organiseerde Judo RYU uit Muntendam haar jaarlijkse eigen JRM toernooi! Dit werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers die de judosport en judo RYU een warm hart toedragen. Na maanden voorbereiding werden vrijdagavond de matten al in de Ruitershorn gelegd zodat de judoka’s zaterdag op tijd ontvangen konden worden. Het toernooi werd bezocht door vele judoka’s uit het noorden van het land. Ook was er een bus vol judoka’s uit Bremen gekomen om te strijden voor de hoogste plaats op het podium. Om kwart voor 9 werd het toernooi door de burgemeester van Menterwolde , dhr. E van Zuijlen geopend. Hierna konden de judoka’s de mat op. Er waren 4 wedstrijdblokken verdeeld over de hele dag.  Er werd flink gestreden voor een podium plaats en er waren ook een paar mooie prijzen voor de judoka’s van judo Ryu Muntendam. Matsuru was met een verkoopstand aanwezig op het toernooi en alle prijswinnaars konden hier met een flinke korting een nieuw pak of andere judogadget kopen.

 Rik Fissering en Luna Arends sleepten een mooie 1e prijs in de wacht. Morten Geertsema, Isa Heideveld en Ryan Wiebrands gingen met de 2 prijs richting huis. Een derde prijs was er voor Bente Jager, Mike Verkleij en Melvin Musch voor de overige judoka’s was er een mooie medaille voor de getoonde inzet.

Zoals ieder jaar werd er weer gestreden voor de best presterende club. Judo Kings was het beste, zij namen de wisselbeker mee naar huis, BVHS eindigde op de 2 plaats en Steringa ging huiswaarts met de 3e prijs.

Het bestuur van judo RYU kijkt tevreden terug op een geslaagd toernooi en bedankt hierbij de vele vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Voor toernooi  foto’s en meer judo  informatie kunt u kijken op www.judoryumuntendam.nl

Groninger city of judo talent cup (augustus 2014)

Goud, zilver en brons voor judoka’s judo Ryu uit Muntendam

Afgelopen weekend kwamen de judoka’s uit Muntendam weer op de mat bij het sterk bezette toernooi “Groninger city of talent judocup”.

Rik Fissering wist dat het zwaar zou worden, met tegenstanders die de punten pakten op het afgelopen NK, het zou voor hem geen makkelijk toernooi worden. Later bleek dan ook dan iedereen goed aan elkaar gewaagd was. De nummers 2 t/m 5 wisten onderling van elkaar te winnen. Alleen Rik wist met goed gevarieerd judo alle partijen te winnen! Een welverdiende 1e plaats voor hem.

Milan de Klein begon ook goed. Met gevarieerd judo wist hij de puntjes bij elkaar te sprokkelen en de ene naar de andere partij verrassend te winnen in voor hem nieuwe en zwaarder poule. Uiteindelijk waren de finales iets te veel van het goede maar werd uiteindelijk wel een 3e plaats veilig gesteld.

Leon Smith wist de finales te bereiken door in de voorrondes maar 1 partij te verliezen, dit leverde een mooie 3e plaats op.

Bij Luna Arends was het ook spannend. er moesten loodjes getrokken worden. De laatste 3 meiden hadden allemaal van elkaar gewonnen. Uiteindelijk leverde dit Luna de 2 plaats op.

Julian Grave kwam ondanks een blessure toch de mat op. Hij verloor 1 partij te veel om in de finale te komen… jammer.

Kevin Wubs en Stefan Meesters konden het hoge niveau van het toernooi nog niet aan. Toch was de trainer zeker niet ontevreden over hun optreden.

 

 11 oktober open drentse judokampioenschappen te Emmen

Zaterdag 11 oktober werden de open drentse kampioenschappen in Emmen gehouden. Een sterkt bezet toernooi met judoka’s uit alle hoeken van het land. Rik Fissering, Julian Grave en Milan de Klein kwamen op dit toernooi in actie.

Rik Fissering judode in de -55. Hij zat in een grote, sterk bezette poule. De eerste wedstrijden verliepen soepel. Rik wist deze partijen snel om te zetten naar zijn hand en won ze met een ippon. Na lange tijd wachten mocht hij weer op de mat. Helaas lukte het hem net niet om deze partijen naar zijn hand te zetten, hierdoor viel hij net buiten de prijzen.

1 november opstaptoernooi Finsterwolde

Zaterdag 1 november stond een groot aantal judoka’s van Judo Ryu uit Muntendam op de wedstrijdmat.

De beginnende judoka’s gingen de strijd aan in Finsterwolde en niet zonder succes! Eric Feikens won al zijn partijen met ippon en dit leverde een 1e prijs op! Een welverdiende 2e prijs ging naar Ryan Wiebrands.  Sem de Vries en Twan Duimering sleepten een 3e prijs mee naar huis en een 4e prijs was er voor Rick Slor, Mike Verkleij, Gib Slor en Merlijn  Wijnen.

Ot en Sien toernooi Roden

7 judoka’s betraden de mat. In het eerste blok wist Niek Wolfs een keurige 2e plaats te behalen. Mike Verkleij, Melvin Musch, Rik Slor en Sem de Vries wisten een 3e plaats te halen. Ook kreeg Sem nog de prijs voor de mooiste worp van dit blok.
In het 2e blok was het de beurt aan Stefan Meesters. De eerste 5 partijen werden gewonnen. De laatste partij werd de beslissende partij. Ook zijn laatste tegenstander had al 5 partijen gewonnen. Helaas werd de laatste partij verloren,  een keurige 2e plaats tot gevolg.
Als laatste was de jongste telg van de vereniging aan de beurt. Robin Verklein (2008) nog maar net op judo, maar ging zeer dapper de mat op. Een 3e plaats was er ook voor deze kleine man.

Zaterdag 15 november BVHS toernooi in Hoogezand

Topprestaties van de judoka’s van judo Ryu op het BVHS toernooi in Hoogezand!!

4 judoka’s kwamen op de mat in Hoogezand.

Eric Feikens begon moedig aan zijn wedstrijden en hij deed het heel goed! Helaas ging het in de 2e partij mis, Zijn tegenstander kwam met zijn knie op zijn bovenbeen en dit deed pijn… Helaas moest de goed judoënde Eric opgeven en worden afgevoerd. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen met een gekneusde heup (bovenbeen) Heel veel beterschap Eric!!!!
Julian Grave bleek in topvorm te zijn! Hij won de een naar de andere partij. De laatste beslissende partij was behoorlijk spannend. Pas op het allerlaatste moment werd een achterstand omgezet in een winst partij, dit resulteerde in een mooie welverdiende 1e prijs! Top Julian en goed door gevochten! 
Rik Fissering liet weer zien waar hij de laatste mee bezig is. WINNEN. Ook nu weer goed op dreef en weinig te duchten van tegenstand. Hoewel er nog wel wat foutjes werden gemaakt,  wist hij weer met een 1e prijs naar huis te gaan! Topper!
Milan de Klein moest er flink tegenaan en dit deed hij ook. Iets te gretig in de finales werd er slechts 1partij verloren.  Dit leverde hem een 2e prijs op! Super gedaan.

Op het 1 november 2014 Noefoosan toernooi in Norg stonden 5 judoka’s op de mat en ze zetten hun beste judobeentje voor.

Rik Fissering won al zijn partijen met gemak en dit leverde de 1e prijs op. Milan de Klein had ook weinig moeite met zijn tegenstanders en zo ging ook hij met een 1e prijs naar huis. Melvin Musch verloor maar 1 partij en dit leverde hem een 2 prijs op. Stefan Meester was ook in vorm en hij ging met de 2 prijs naar huis. Niek Wolfs liet zien wat hij in huis had en dit leverde hem een 2e prijs op!

Zaterdag 13 december werden in Veendam de Internationale judokampioenschappen.

Een sterk bezet toernooi met 600 judoka’s uit Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken en Algerije .

Twan Duimering, Jaron de Klein, Rik Fissering, Julian Grave, Morten Geertsema en Milan de Klein kwamen ook in actie op dit toernooi.

Milan en Jaron de Klein wisten zich alleen in de prijzen te vechten.

Milan zat in een grote poule en had alleen veel moeite met een Deense tegenstander; een gelijkspel werd door aanvallen in het voordeel door Milan gewonnen. Dit leverde een 1e prijs op.

Broertje Jaron was voor het eerst op zo’n groot toernooi. Hij  begon goed en wist in de voorrondes alles te winnen. In de finale ronde verloor hij 2 keer en werd zo 3e. Dit was meer dan we hadden verwacht.
De 13 jarige Rik Fissering mocht het eens proberen in een gewichtsklasse zwaarder en in poule van jongens tot 18 jaar. Hij wist 1 partij te winnen! Het grote krachtsverschil bleek hem uiteindelijk de das om te doen.
Julian Grave kwam ook in een zwaardere gewichtsklasse uit, hij was echter niet in goede doen. Hij wist het mooie resultaat van Hoogezand niet te evenaren en ging helaas zonder prijs naar huis.
Morten Geertsema kwam voor het eerst sinds lange tijd weer op de wedstrijdmat. Hij zat in een grote poule waar hij uiteindelijk nog 1 partij wist te winnen. Helaas niet genoeg voor een prijs.
Voor Twan Duimering  die regelmatig aan opstaptoernooien meedoet was het nog niet haalbaar om een prijs mee naar huis te nemen. Hij deed goed zijn best om zich staande te houden tussen de ervaren wedstrijdjudoka’s.

kersttoernooi Hoogeveen

Zaterdag 20 december werd het kersttoernooi in Hoogeveen georganiseerd. Leon Smith, Milan de Klein, Niek Wolfs en Rik Fissering reisden af naar Hoogeveen om mee te doen aan de laatste wedstrijd van het jaar 2014.

Leon mocht als eerste de mat op. Hij stond goed te judoën, won en verloor. Hij kwam net iets te kort om in de prijzen te vallen. Milan de Klein was weer goed op dreef. Wist te winnen en kreeg als opdracht van de trainer om eens wat andere worpen te proberen. Dit ging niet altijd goed maar hij mocht toch met de eerste prijs naar huis. Niek Wolfs verloor helaas de eerste partij maar kwam hierna goed terug. In een grote poule wist hij de 3e prijs te bemachtigen. Rik Fissering trof maar weinig tegenstanders in de -55 kg en won dan ook de 1e prijs in deze klasse. Reden om het nog een klasse zwaarder te proberen. Zo stond Rik ook nog in -60 kg te judoën! Het was even wennen maar Rik liet zien dat hij deze klasse ook prima aan kan, het leverde hem een 3e prijs op.

Milan 1e prijs
Milan 1e prijs

20140308-201556.jpg 20140308-201630.jpg 20140308-201639.jpg 20140309-175541.jpg 20140308-201848.jpg melvin ritterhude julian ritterhude milan ritterhude morten ridderhude rik ritterhude blauwestad 2 blauwe stad 3 SAMSUNG CSC opstapmerlijn IMG_9472 ellenopstpa ivjk morten ivjk twan duimering bvhs