wedstrijdverslagen 2016

Kersttoernooi Hoogeveen

Zaterdag was het laatste toernooi van het jaar voor de judoka’s van Judo Ryu Muntendam .

In Hoogeveen wisten de judoka’s van Judo Ryu Muntendam weer goed te presenteren.

Milan de Klein wist de eerste 6 partijen met winst af te sluiten. De laatste partij werd verloren door slecht beoordelen van de scheidsrechters, Een tweede prijs mocht mee naar huis.

Niek Wolfs wist een keurige 3e plek te behalen. Ook hij werd flink benadeeld. in zijn eerste partij werd tot 2 keer toe een vol punt score niet toegewezen. Uiteindelijk werd deze ook nog eens met yuko verloren. De volgende 3 partijen werden gewonnen. Een fout in de 5e partij werd hard afgestraft. Als laatste mocht hij het opnemen tegen de latere kampioen. Hiervan werd met zeer veel overtuiging gewonnen. Een 3e prijs mocht mee naar huis.

Morten Geertsema liet zien dat zijn vorige toernooi geen toeval was. De vorm van de laatste tijd werd goed doorgezet. 1 partij werd te makkelijk weggegeven. Uiteindelijk werd zijn inzet beloond met een 3e plek.

Kevin Wubs was goed op dreef. Een 3e plek in de voorrondes was helaas net niet genoeg om de finales te bereiken. Toch wel een resultaat waar we prima mee konden leven.

BVHS toernooi Hoogezand

Afgelopen zaterdag werd er in Hoogezand weer lekker gejudood door de judoka’s van Judo Ryu Muntendam.

Hoewel er geen eerste prijzen werden gehaald was trainer en coach Elwin Johannes uiterst tevreden over het resultaat.

Milan de Klein pakte winst op 2 judoka’s waar hij het de laatste tijd moeilijk tegen had. Ook werd de rest, op de finale partij na gewonnen. Een keurige 2e plaats.

Ook Morten Geertsema wist verrassend, maar met overmacht van 2 judoka’s te winnen waar nog niet eerder van gewonnen was. Dit leverde uiteindelijk een mooie 3e plek op. Zeker een verrassing aangezien de rest veel meer traint en meer wedstrijdervaring hebben.

Mike Verkleij wist evenals Morten een 3e plaats te halen.

Niek Wolfs wist zich ook door te knokken naar de finales. Hier werd het een onderonsje tussen 3 bevriende clubs die samen trainen in muntendam. Ook hier werd een 3e plaats behaald.

Voor Kasper Kamping was het allemaal net iets te zwaar. Hij knokte goed tegen de Veel hogere tegenstanders.
Op vechtlust kwam het niet aan, helaas werden al zijn aanvallen overgenomen. Helaas geen prijs, wel goed gevochten.

Regiotoernooi Vlagtwedde

Zaterdag was het weer de beurt aan de recreanten en beginnende wedstrijd judoka’s.

Dit keer in Vlagtwedde. Ook deden hier judoka’s uit Duitsland aan mee.

Eerste prijzen waren er voor Kevin Wubs , Sandra Fissering en Charlena Beumer .

Tweede prijzen waren er voor Daniëlle Fissering , Sylvana Beumer en Milou Venema .
Kasper Kamping, Lotte Schut, en Merlijn Wijnen wisten een 4e prijs te halen

Judoka’s Judo Ryu Muntendam presteren goed in Borger

Judo Ryu Muntendam was goed vertegenwoordigd op het 40e hunebed toernooi in Borger.
10 judoka’s gingen uiteindelijk de mat op.
Rik Fissering, Milan de Klein, Roan de Vries en Niek Wolfs hadden geen enkel probleem met hun tegenstanders. Alle partijen wisten ze winnend af te sluiten . 
De zusjes Danielle en Sandra Fissering wisten een keurige 2e plaats te behalen. Milou Venema wist in een zwaar bevochten 3e plaats te halen.
Kasper Kamping , Dilara Soeter , Robbin en Mike Verkleij wisten nog wel partijtjes te winnen helaas net niet genoeg voor een top 3 notering , allen behaalden een 4e prijs.

Groninger city of talent judo cup

Judoka’s judo ryu muntendam laten weer van zich horen.

2 judoka’s van Judo Ryu Muntendam waren afgelopen weekend in Groningen.
Milan de Klein stond nu ook weer lekker te judoën. Alle partijen wist hij naar zich toe te trekken. 1 partij moest vol uitgespeeld worden. De rest werd voor de verstreken tijd met vol punt gewonnen. Een zeer verdiende 1e plaats.
Niek Wolfs begon slecht verloor de eerste 2 partijen waardoor een plaats in de finale eigenlijk al bekeken was. En de sterkste judoka’s nog tegen moest komen. Alle volgende partijen werden wonderbaarlijk gemakkelijk gewonnen. Hierdoor kwam een finale plaats toch heel dichtbij. De allerlaatste partij van 2 andere judoka’s moest de doorslag geven. Helaas werd op de allerlaatste seconde door de verkeerde judoka vol punt gescoord, waardoor een plek in de finale verkeken was.

17 september 2016 IVJK Veendam

Afgelopen zaterdag was het eerste toernooi voor 2 judoka’s van Judo Ryu Muntendam weer een feit. Voor Rik Fissering en Milan de Klein was het maar een kort ritje naar Veendam. Hier werden de internationale veendammer Judokampioenschappen gehouden. Een sterk bezet toernooi met ook buitenlandse deelnemers.

Rik Fissering wist tot de halve finale alle partijen te winnen. Daarna werden de rest van de partijen verplaatst naar een andere mat. Om vervolgens toch weer op twee matten verder te gaan. Beetje verwarrend en de concentratie was weg. De halve finale werd dan ook verloren. Uiteindelijk mocht hij met een 4 prijs naar huis.

Milan de Klein begon slecht, was er niet bij en verloor zijn eerste partij. Vervolgens werden de volgende 3 partijen netjes gewonnen. Even niet erbij en de 5 partij werd ook verloren. Helaas geen prijs maar toch nog een aantal goede partijen gedraaid.

internationaal judotoernooi Venray

Zaterdag 4 juni reisde Milan de Klein samen met judoka’s van het team “Judo top sport Oost Groningen” af naar Venray. Dit is een groot sterk bezet judotoernooi met deelnemers uit 44  landen!

Milan zat in een grote poule met ongeveer 50 judoka’s. Milan was in de 1e ronde vrijgeloot, dit is dan een gewone partij. In de 2e ronde wist Milan in de golden score van zijn duitse tegenstander te winnen, de 3e partij was tegen een sterke belgische judoka (die uiteindelijk het toernooi won),Milan verloor deze partij. De 4e partij was tegen een noorse judoka, Milan wist hier met ippon te winnen. De laatste partij wederom een belgische tegenstander deze won hij doordat de tegenstander werd bevangen door de hitte in de hal. Door deze overwinning plaatste Milan zich voor de kruisfinales in de finale hal! Na 3 uur wachten was de puf er helemaal uit. Milan verloor in finale hal van de nummer 3 van Nederland. Hij werd uiteindelijk 7e ! Een prima prestatie voor een 1e jaars -15 judoka!

BPO toernooi Hasselt

Zaterdag 21 mei wisten de judoka’s van Judo Ryu Muntendam weer een aantal prijzen te winnen in Hasselt.

Meer dan 600 judoka’s gingen hier de mat op.
Van Judo Ryu Muntendam wist Rik Fissering weer een eerste plaats te behalen.

Ook Niek Wolfs was lang goed op weg naar een eerste plaats. De ene naar de andere werd gewonnen ondanks de meesten een stuk groter waren deerde dat Niek niks. Helaas werd er een partij verloren. Een prima 2e plaats.

Ook was er een 2e plek voor Tim Wierema die voor het eerst sinds een aantal jaren afwezigheid weer eens op de mat verscheen en liet zien dat hij het nog niet verleerd was.
De niet fitte Milan de Klein kreeg een kadootje. De nr.1 in zijn poule maakte in de laatste partij een verboden handeling waardoor Milan zich alsnog plaatste voor de finale poule. Een gedeelde 3e plaats was het hoogst haalbare voor deze dag.

Kevin Wubs ging helaas met lege handen naar huis.

Bokaal van het noorden

14 mei Bokaal van het Noorden in Drachten

Drie judoka’s van Judo Ryu Muntendam gingen de strijd aan in Drachten.

Voor Mike Brongers was het al weer een paar jaar geleden dat hij op de mat verscheen. De eerste partij ging verloren tegen de veel zwaardere Maarten Pol. De tweede partij werd wel gewonnen. Helaas moest Mike hierna Door een blessure uitvallen.

Rik Fissering wist zich tot de finale te knokken. Helaas werd deze in een spannende partij verloren. Ook de partij om de tweede plaats ging verloren. Toch een keurige 3e plek voor Rik Fissering.

Ook Milan de Klein wist naar een derde plaats te knokken nadat hij zijn 2e partij verloor. De volgende 3 partijen in de verliezersronde werden gewonnen, waarna hij een gedeelde 3e plaats op kon eisen.

Mike Verklije zet ook zijn beste beentje voor. Hij deed goed zijn best maar wist het niet tot het podium te brengen.

7 mei Blauwe Stad toernooi

Zaterdag 7 mei was er de 4e editie van het Blauwe Stad toernooi in Oostwold

Voor Judo Ryu Muntendam kwamen er 17 beginnende en wedstrijdjudoka’s op de mat.

Milou Venema stond met haar witte band prima te judoen. Ze wist alle judoka’s met gele band te verslaan en mocht dan ook met de 1e prijs naar huis! Sandra Fissering stond ook goed te judoen, ze won haar partijen en ging ook met de 1e prijs naar huis.
Charlena Beumer zet ook haar beste judobeentje voor en dit leverde haar een 2e prijs op. Judith Groenhagen stond ook goed te judoen, ze won en verloor en ging met de 3e prijs naar huis. Sylvana beumer is een pittige judodame, ze won en verloor partijen en ging ook met de 3e prijs naar huis. Danielle Fissering had een beetje pech ze stond super te judoen en kwam vaak op voorsprong. Helaas wist ze die voorsprong niet altijd vast te houden, ze keerde met de 3e prijs naar huis. Patrick Hemmes mocht ook de 3e prijs mee naar huis nemen.

Alleen Wijnsema won en verloor… Ze won van de uiteindelijke winnaar maar wist net niet genoeg punten te verzamelen voor een prijs. Robbin Verklije keek naast het judoen ook vrolijk om zich heen. Helaas voor hem geen podiumplaats

Bij de wedstrijdjudoka’s wist Rik Fissering al zijn partijen naar zijn hand te zetten. Hij was dan ook de terechte winnaar in zijn poule. Niek Wolfs liet zien dat hij prima in vorm is. Hij won zijn partijen en mocht ook met het goud naar huis. Ellen Fissering probeerde het ook weer eens op de wedstrijdmat. Ze leverde een prima prestatie door 2e te worden.
Milan de Klein had een paar pittige tegenstanders maar won de 5 partijen met ippon. De laatste partij ging helaas verloren, wel met een verdiende 2e prijs naar huis.
Mike Verklije stond sterk te judoen, kwam net te kort voor de finale. Ook Kevin Wubs die bij Milan in de poule zat stond goed te judoen. Hij kwam net iets te kort voor een podiumplaats. Stefan Meesters had het zwaar in zijn poule, moest genoegen nemen met een plaats buiten het podium. Merlijn Wijnen moet nog even wennen aan het judoen tegen wedstrijdjudoka’s. Hij haalde het podium ook niet.

2 april judo Meaux

Milan de Klein en Elwin Johannes deden afgelopen weekeinde mee aan een judotoernooi in het Franse Meaux.

Dit judouitstapje werd georganiseerd door Ronnie Grave van TanRenJutsu. Vrijdag reisden 2 busjes af met 12 judoka’s en begeleiding.

Milan de Klein kwam zaterdag op de mat. In de leeftijdscategorie onder de 13 jaar wist hij al zijn partijen overtuigend te winnen met ippon. Reden om het ook in de leeftijdscategorie onder de 15 jaar uit te komen. Ook hier maakte Milan indruk door zijn wedstrijden met mooie worpen te winnen! Hij ging met 2 gouden medailles naar huis.

Trainer Elwin Johannes kwam zondag bij de veteranen op de mat. Hij liet zien dat hij niet alleen een goede trainer is maar ook een goede partij judo kan laten zien. Ook Elwin wist alle partijen met ippon te winnen en nam het goud mee naar huis.

Ook de judoka’s van TanRenJutsu deden het goed. Er werden veel partijen gewonnen en Iedere judoka nam een prijs mee naar huis!

19 maart Lentetoernooi Beilen

Judoka’s Ryu Muntendam in topvorm op lentetoernooi in Beilen 19 maart

Afgelopen zaterdag werd er in Beilen weer gejudood voor zowel de beginnende als wedstrijd judoka’s. Eerst waren de beginners aan de beurt. Door ziekte starten Dilara Soeter en Charlena Beumer niet.

Zus Sylvana was ook al niet fit, maar probeerde het toch.
Naar een goede eerste partij was de puf er toch uit en werd toch maar besloten niet verder te gaan. Kasper Kamping verloor de eerste partij op beslissing, won vervolgens 2 en verloor vervolgens zijn laatste partij. Goed gevochten, helaas net niet genoeg voor een prijs.

Milou Venema had een onmogelijke opgave, allemaal 2 jaar ouder en de lichtste van de groep was van te voren bekend dat het moeilijk zou worden. Ze ging er voor maar niet gered. Toch dapper aanvallend gestreden. (Trots).

Nu was het de beurt aan de ervaren judoka’s.

Julian Grave verloor de eerste partij van de latere kampioen. Hierna werden vele partijen gewonnen. Hij kwam in de finale waar hij alleen de laatste partij verloor.Dit leverde hem een keurige 3e plek op.

Niek Wolfs ging ook weer lekker. Hij won zijn eerste partijen vlot met IPPON. Maar 1 partij werd heel snel verloren …..Een keurige 2e plaats.

Rik Fissering en Milan de Klein wisten alle partijen winnend af te sluiten, wat hun een mooie 1e plaats opleverde. Ook al was het resultaat goed en werden er nieuwe technieken geprobeerd was de trainer nog niet helemaal tevreden….

Morten Geertsema begon goed maar verloor net een partij te veel om in aanmerking te komen voor de prijzen.

Districtskampioenschappen

Zaterdag 27 februari waren de districts kampioenschappen -15 en -12 in Kollum.

Julian Grave kwam uit in de -50kg.  Julian zat ik een sterke poule en verloor zijn 1e partij. Hij kwam hierdoor in de verliezersronde waar hij de 1e partij met overmacht won. De 2e partij kreeg hij echter 4 straffen  voor het te snel naar de grond gaan. De coach was het hier niet mee eens maar de hansomake  bleef staan. Dit houdt in dat de tegenstander wint. Helaas kwam Julian hierdoor geen ronde verder en eindigde net buiten de prijzen.

Milan de Klein kwam uit in de -38 kilo en hij zat in een grote sterke poule met veel kans hebbers. Milan judode de 1e partij sterk en won hem overtuigend. De 2e partij moest hij tegen de uiteindelijke winnaar Nathan Klokman. Milan judode hier een sterke partij tegen en verloor uiteindelijk met een yuko tegen (laagste score die je kunt halen als tegenstander). De laatste partij trof hij het ook niet met de tegenstander. Hij was gretig en hierdoor kwam hij in benarde posities te liggen. Hij wist deze partij dan ook niet te winnen. Voor Milan een 5e plaats net buiten het podium.

Ijspegeltoernooi Sleen

Zaterdag 13 februari reisden Milan de Klein en Niek Wolfs af naar Sleen om deel te nemen aan het Ijspegeltoernooi.

Milan mocht als eerste op de mat. De eerste wedstrijd stond hij niet scherp op de mat en kwam op achterstand. Hij herstelde zich goed en sloot de partij toch winnend af. Hij plaatste zich overslagen voor de finale waarin hij 2 pittige tegenstanders tegen kwam. Hij ging met de 3e prijs naar huis.

Niek mocht ’s middags op de mat. Hij was in super vorm en versloeg al zijn tegenstanders door een ippon te scoren. Hij ging met de 1e prijs naar huis!

7 februari JRM Toernooi 2016

10 van de 32 judoka’s van Judo Ryu Muntendam die gisteren deelnamen aan het JRM-toernooi in Sportcentrum Ruitershorn in Muntendam hebben medailles gewonnen. Eline Slor (klasse tot 24 kilo), Patrick Hemmes (-37 kilo) en Rik Fissering (-70 kilo) waren de besten in hun gewichtsklasse. Aan het toernooi – op 6 matten – namen ruim 240 judoka’s deel.  60 vrijwilligers leidden in het toernooi in goede banen.

 Eline Slor liet in haar klasse haar clubgenoten Sandra Fissering (zilver) en Robbin Verkleij (brons) achter zich.
2eMatthijs Tiems (-29 kilo), Sylvana Beumer (-36 kilo) en Niek Wolfs (-46 kilo) werden ook 2e in hun gewichtsklasse.Op zakMorten Geertsema (-55 kilo) en Rick Slor (-42 kilo) verlieten het sportcentrum met een 3e plaats op zak.

16 januari Regiotoernooi Hoogezand

 

Zaterdag 16 januari hadden we een regiotoernooi bij BVHS in hoogezand…
Het was een gezellig toernooi en de sfeer zat er goed in..

Aangezien elwin en arjan er helaas niet bij aanwezig konden zijn hadden ze mij, Mariesa Venema, gevraagd om onze judoka’s te coachen.
Ondanks dat ik lang nog niet iedereen ken, dacht ik toch de meeste heb kunnen aanmoedigen…
Er waren leuke leerzame partijtjes en iedereen heeft daarin flink zijn best gedaan! De meeste judoka’s zijn dan ook met een prijsje op zak naar huis gegaan…
Iedere judoka heeft weer wat geleerd en kunnen met wat nieuwe ervaring erbij naar een volgend toernooi…

Sylvana Beumer had vandaag haar eerste judowedstrijd. Ze had het spelletje snel door en wist dan ook een paar partijen te winnen. Een mooie 2e prijs voor haar.

Robbin Verkleij heeft al vaker op de mat gestaan. Hij deed goed zijn best en wist de 4e prijs mee naar huis te nemen.

Milou Venema deed ook voor het eerst mee. Ze liet zien dat ze er wel mag zijn en nam de 2e prijs mee.

Matthijs Tiems had ook zijn eerste wedstrijd. Hij was nog wat onwennig en kreeg erg pittige tegenstanders. Een 4e prijs voor hem.

Charlena Beumer was niet helemaal fit maar deed het prima. Ze mocht met de 1e prijs naar huis.

Kevin Wubs stond ook weer op de wedstrijdmat. Hij won en verloor en mocht de 2e prijs mee naar huis nemen.

Morten Geertsema liet zijn dat hij goed kan judoën. Hij was goed op dreef en

won al zijn partijen. Een 1e prijs voor hem.

Julian Grave moest er tegenaan hij deed dit prima en nam de 2e prijs mee naar huis.

Xaf Robbe liet zien dat hij een goed partijtje kan judoën. Hij zat steeds dicht bij de winst en knokte voor wat hij waard was. Een 4e prijs voor hem.

Aileen Wijnsema zit nog maar kort op judo en zat in een poule met wat meer ervaren judoka’s. Iedere partij ging het een stukje beter. Een 4e prijs voor haar.

Mike Verkleij was goed op dreef. Won en verloor en liet zich de 2e prijs om de hals hangen.

Patrick Hemmes was ook weer van de partij. Hij deed het weer goed, een 4e prijs voor hem.

Rik Fissering mocht het ook nog even in een gevarieerde poule proberen. Hij moest flink aan de bak en ging met de 3e prijs naar huis.

Milan de Klein won al zijn partijen en mocht met de 1e prijs naar huis.

Een leuke ochtend met prima resultaten!