wedstrijdverslagen 2017

18 november Regio toernooi Hoogezand

Vandaag is er een toernooi in Hoogezand. Charel Scholtens zat in een pittige poule, maar wist overtuigend eerste te worden! Lars Schut had pech met een scheidsrechtersbeslissing, maar wist verder prachtige ippons te maken en werd tweede. Timon Veldhuis deed het super op zijn eerste toernooi! Hij behaalde een prachtige 2e plek! Sandra Fissering had het heel zwaar in haar poule, maar wist toch een mooie 3e plek binnen te slepen!

Blok 2: Maud Mossel liet overtuigend judo zien en werd heel mooi 2e! Brandy Venema en Lotte Schut zaten bij hoge banden met wedstrijd ervaring in, ze lieten zich niet kennen. Brandy was 3e en Lotte 4e! Liam Kruize had zijn eerste wedstrijd, hij is heel goed 3e geworden!

En in blok 3 kwamen nog 2 judoka’s in actie! Milou Venema haalde een mooie 2e plek en Daniëlle Fissering mocht een mooie 3e plek mee naar huis nemen! Gefeliciteerd!

 

11 November Residentie toernooi Den Haag

Milan de Klein reisde met Wouter Meijer af naar Den Haag. Over tegenstanders had hij niet te klagen. In een poule van 54 deelnemers wist Milan met een paar overtuigende winstpartijen zich naar een 7e plaats te judoën.

4 november  Hunebedtoernooi Borger

Vandaag een mooi toernooi in Borger gehad! ?Sandra Fissering ?Charel Scholtens ?Milan de Klein ? Milou Venema ?Brandy Venema ?Julian Grave ?Kevin Wubs ?Lotte Schut ? Daniëlle Fissering. Maud Mossel Lars Schut waren 4e. Gefeliciteerd allemaal!

24 september IVJK Veendam

Judoka’s van Judo Ryu Muntendam in actie op het internationale veendammer judokampioenschap

Afgelopen zaterdag stonden een aantal judoka’s voor het eerst op een groot internationaal toernooi.

Mike Verkleij en Milou Venema begonnen goed, door de eerste partij direct winnend af te sluiten. Mike maakte in de 2e partij een fout waardoor de partij uiteindelijk verloren werd. De 3e partij ging kansloos verloren, waardoor een prijs niet meer haalbaar was.

Voor Milou zat er nog wel een kans in, helaas werd met 2 winst partijen en 2 verlies partijen net niet de finales gehaald.

Voor de ervaren Rik Fissering werd het op papier zwaar, met meteen in het nieuwe seizoen in een hogere gewichtsklasse uit te komen met sterke tegenstanders. Verschillende technieken zorgden voor de winst, zodat uiteindelijk verrassend de finale gehaald werd. Uiteindelijk wist Rik een keurige 2e plaats te halen.

Ook Milan de Klein wist zich keurig in een zeer zware poule te weren. Veel favorieten gingen onderuit. Uiteindelijk zorgden 2 Deense tegenstander voor 2 verlies partijen. Een keurige 4e plaats voor Milan.

De ervaring miste nog bij Robin Verkleij, Kevin Wubs en Julian Grave om in dit sterk deelnemers veld een partij winnend af te sluiten.

7 juli clubkampioenschappen Judo Ryu Muntendam

Judo Ryu Muntendam kijkt terug op een geslaagd clubkampionschap. Zaterdag 7 juli werd er ter ere van het 60 jarig bestaan een clubkampioenschap georganiseerd.

Het is de vereniging gelukt om poules te maken waarin zowel de beginnende als wedstrijdjudoka uitdaging had! Het waren spannende wedstrijdjes in gemoedelijke sfeer.

Clubkampioen zijn geworden Roxsanne Canninga, Milan de Klein, Morten Geertsema, Mike Verkleij, Charel Scholtens, Lotte Schut, Rick Heidema.

Een 2e prijs was er voor Lars Schut,Joyce de Vries, Isa Heideveld,Jaron de Klein, Mathijs Tiems, Brandy Venema, Milou Venema

3e werden Timon Veldhuis, Cameron Luttje, Savannah Luttje, Charlena Beumer, Hugo van der Veen, Liam Kruize, Daan Heideveld

4e werden Roan Doeve, Xaf Robbe, Julian Grave, Patrick Hemmes, Jaylinn Poppinga, Kasper Kamping, Robbin Verkleij, Maud Mossel

De dag werd afgesloten met een gezellige BBQ.

1 juli opstaptoernooi Nieuwe Pekela

Vandaag was judo Ryu aanwezig op het opstaptoernooi van judoschool Wouter Meijer.

Milou Venema wist de 1e prijs te bemachtigen. Lotte Schut en Charel Scholtens waren ook goed te judoen en werden 2e! Patrick Hemmes werd 3e! Goed gedaan toppers

17 juni regiotoernooi BVHS

Zaterdag 17 juni was er voor de beginnende en recreatieve judoka een toernooi in Hoogezand, de judoka’s van judo Ryu Muntendam vielen allemaal in de prijzen!

Kampioen werden Roan de Vries, Danielle Fissering en Charel Scholtens.

Een tweede prijs was er voor Sandra Fissering, Patrick Hemmes en Milou Venema.

Derde werden Lars Schut en Lotte Schut.

8 mei Blauwe stad toernooi  in Oostwold

Judoka’s van Judo Ryu Muntendam doen het goed op blauwe stad toernooi.

4 eerste, 2 tweede, en een derde plaats was het resultaat op het blauwe stad toernooi in Oostwold. Daniëlle en Sandra Fissering, Roan de Vries en Charel Scholtens wisten een eerste plaats op te eisen. Rik Fissering en Milan de Klein werden 2e en Lotte Schut werd 3e.
Ook Milou Venema, Lars Schut, Kasper Kamping, Julian Grave wisten 1 of meerder partijen te winnen.
Charlena Beumer, Morten Geertsema en Niek Wolfs boden goed verzet maar kregen het niet voor elkaar een partij te winnen.

22 april Friese Masters in Stiens

Een sterk bezet toernooi. Rik en Milan kwamen uit voor RYU en ze zaten beide in grote sterke poules van meer dan 25 judoka’s.

Rik won zijn 1e partij nipt en ging door. Helaas verloor hij de 2e partij… Hierna knokte hij zicht terug naar de strijd om het brons. Helaas wist hij deze partij niet te winnen en werd uiteindelijk 5e.

Milan stond goed te judoen maar gaf 1 partij onnodig uit handen. In de verliezersronde knokte hij terug naar de strijd om het brons. Deze strijd verloor hij en ook hij moest genoegen nemen met een 5e plaats.

15 april Bartje toernooi in Assen

Milan de Klein zat in een sterke poule.  De 1e wedstrijd was een lange partij waar Milan in de golden score verloor. Hierna goed terug gekomen. Hij verloor laatste partij in de golden score op een straf en werd 3e.

Kevin Wubs zat in een sterke poule. Hij won maar verloor net te vaak voor een finale plaats.

Danielle Fissering had het zwaar met haar sterke tegenstanders. Ze wist nog wel een partij te winnen maar helaas geen prijs voor haar.

Sandra Fissering zat ook in een sterke poule. Ze vocht voor wat ze waard was maar helaas geen prijs.

Rik Fissering stond zijn mannetje en won alle partijen. Een 1e prijs voor hem.

Zaterdag 8 april was er een opstaptoernooi in Eelde.

9 Judoka’s van judo Ryu Muntendam reisden af naar Eelde om te strijden om het goud.

Het was een leuk toernooi met gevarieerde poules. Soms lagen de niveaus binnen een poule wel erg uit een maar gelukkig was er coach Arjan de Vries die het geheel in goede banen wist te leiden! Met positieve coaching wist hij het maximale uit de judoka’s te halen ?

1e prijs: Charlena Beumer, Lars Schut

2e prijs: Lotte Schut

3e prijs: Kasper Kamping, Roan Doeve, Hugo van der Veen

4e prijs: Milou Venema, Damian Wijnsema, Roan de vries

Zondag 9 april reisde Milan de Klein met Top judo oost Groningen af naar Lommel om deel te nemen aan de sterk bezette Soeverein cup.

Milan presteerde goed.Hij zat in sterk bezette poule met 31 deelnemers. In zijn poule zat oa de nummer2 en 3 van Nederland Ray Marinx, rael vacquier droop. De Vlaams kampioen yusbek kagermanhof en zuid Duits kampioen Alex vyskubov.

Hij wist met aanvallend judo een knappe 7e plaats te behalen!

Internationaal judotoernooi Gmunden Oostenrijk  2,3 maart

Noordbroekster Milan de Klein van Judo Ryu Muntendam nam het voorbije weekeinde in het Oostenrijkse Gmunden – aan de Traunsee – deel aan het 4e Internationale Gmundner Judotoernooi. De Klein werd gisteren in de leeftijdscategorie tot 14 jaar eervol derde in een veld van 23 deelnemers. Op zaterdag kwam hij in actie in de leeftijdscategorie tot 16 jaar. Milan eindige hier als zevende.

De Klein was in Oostenrijk in gezelschap van de judoka’s Axel Heeren, Joyce de Vries en Kim Dijksterhuis van Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela. Dit viertal kwam namens Judo Topsport Oost-Groningen in Gmunden in actie.

Lente toernooi Beilen 25 maart 2017

Niek Wolfs, Milan de Klein en Kevin Wubs reisden af naar Beilen om mee te doen het lente toernooi.

Kevin heeft goed staan judoën maar verloor net teveel voor de finale.

Niek stond ook zijn mannetje, hij verloor 1 partij onnodig en dit leverde hem een 3e prijs op.

Milan startte slecht maar pakte de draad goed op. Hij moest met een 3e prijs genoegen nemen.

4 februari 2017 Noord Oost toernooi Slagharen.

Alleen Milan de Klein ging hier namen judo ryu Muntendam de mat op. Hij stond goed te judoën en plaatste zich met gemak voor de finale. Hier moest hij het afleggen tegen Julian Booijenga. Milan ging met een mooie 2e prijs naar hui.

18 februari 2017 Regietoernooi Noordbroek

1e prijs: Charlena Beumer, Milou Venema en Jaron de Klein
2e prijs: Matthijs Tiems, Sandra Fissering (CVO)
3e prijs: Sylvana Beumer
4e prijs: Lotte Schut,Patrick Hemmes, Danielle Fissering (CVO), Kasper Kamping, Damian Wijnsema