Wedstrijdverslagen 2015

Bremen OPEN 12 EN 13 DECEMBER 2015

Judo team Oost Groningen in de prijzen op Bremer Open Judokampioenschappen.

Zaterdag 12 december was het de beurt aan de -12 en -18 jaar judoka’s.

Janiek Pool, Helern Pool, Cindy Oost, Luna Arends en Caylan Weering , allen van Tan Ren Jutsu reisden af naar Bremen. Het toernooi vond plaats in de sporthallen van De universiteit en er kwam een internationaal gezelschap op de mat.

Cindy Oost wist al haar partijen te winnen en ging met goud naar huis.

Janniek Pool deed het ook goed, ze won bijna al haar partijen en verloor maar 1 partij. Ze ging met de 2e prijs naar huis.

Caylan stond ook goed te judoen… Hij verloor de finalepartij op scheidsrechterbeslissing en kreeg het zilver mee.

Heleen en Luna stonden goed te judoen maar wisten geen prijs te bemachtigen op dit sterk bezette toernooi.

Zondag was de beurt aan de -15 jaar

Milan de Klein (ryu Muntendam), Axel Heeren, Joyce de Vries en Kim ( judoschool Wouter Meijer) Isa Heideveld, Mike Oost en Götz Mäckel (Tan ren Jutsu) kwamen in actie.

Milan de Klein is nog een -12 judoka maar wilde het proberen in de -15. Hij verloor zijn eerste partij en geen hierna door in de verliezers ronde. De wedstrijden die volgden won hij overtuigend met een IPPON. Hij ging met de derde prijs naar huis

Axel Heeren was goed op dreef. Hij won al zijn partijen en in de finale verloor hij doordat zijn tegenstander een armklem maakte. Hij ging met zilver naar huis.

Isa Heideveld verloor maar 1 partij. Ze ging met de derde prijs naar huis.

Mike, Götz, Joyce en Kim wisten helaas geen podium plaats te bemachtigen.

Al met al goede resultaten op en sterk bezet toernooi.

28 november 2015 regiotoernooi Onstwedde

Zaterdag 28 november was er een regiotoernooi in Onstwedde. De judoka’s van judo ryu kwamen hier ook op de mat en niet zonder succes!

Voor Aileen Wijnsema was het even wennen. Ze judoot nog maar kort en zat in een pittige poule… Helaas wist ze tegen de wat meer ervaren judoka’s nog niet te winnen maar dat gaat in de toekomst vast wel goed komen! Een 4e prijs voor haar.

Merlijn Wijnen heeft al vaker op de wedstrijdmat gestaan en dit liet hij zien.Hij verloor maar 1 partij en ging met de 2e prijs naar huis!

Kevin Wubs en Eric Feikens zaten bij elkaar in de poule. Het werd een spannende strijd waarin beide judoka’s wonnen en verloren. Uiteindelijk mocht Kevin met het goud naar huis en kreeg Eric de 2e prijs.

Kasper Kamping was goed op dreef. Hij wist maar liefst 3 partijen met ippon te winnen. Hij ging met een mooie 2e prijs naar huis.

Patrick Hemmes en Dialara Soeter kwamen elkaar ook tegen in hun poule. Voor Patrick was het zijn eerste wedstrijd. Hij deed het prima en wist alle partijen met ippon te winnen. Dilara deed ook goed haar best. Ze wist zelfs een partij met ippon te winnen. Patrick keerde met de 1e prijs naar huis en Dilara mocht een 4e prijs mee meenemen.

Roan de Vries mocht het proberen in een grote poule en mocht flink wat partijtjes judoën. Hij won 3 partijen en verloor een paar… uiteindelijk werd hij 4e.

Charlena Beumer was goed op dreef, ze wist bijna al haar partijen te winnen. Ze keerde met de 2 prijs naar huis.

Julian Grave en Xaf Robbe zaten bij elkaar in de poule. Een pittige poule met judoka’s die goed aan elkaar gewaagd waren. Julian wist alle partijen te winnen en kreeg de 1e prijs. Xaf die zich prima staande kon houden moest met de 4e prijs genoegen nemen.

21 NOVEMBER 2015 BVHS TOERNOOI HOOGEZAND

Rik Fissering wint goud op BVHS toernooi in Hoogezand

Zaterdag 21 november was het jaarlijkse BVHS toernooi in Hoogezand. Niek Wolfs mocht als eerste op de mat. Hij kwam voor het eerst uit in de -44kg en dat was even wennen. Hij stond zijn mannetje maar wist helaas geen partij naar zijn hand te zetten.

Leon Smith heeft het nog moeilijk in zijn gewichtsklasse waar hij altijd een aantal zeer sterke judoka’s tegen komt. Toch staat hij steeds beter te judoen en heeft hij plezier in de wedstrijden. Helaas geen prijs voor hem.

Morten Geertsema kwam in een voor hem nieuwe gewichtsklasse uit. Hij deed het hier niet slecht! Morten stond goed te judoen. Hij won en verloor en kwam net te kort voor een podiumplaats.

Milan de Klein probeerde het een leeftijdsklasse hoger. In de eerste partij moest hij er nog even inkomen. Hij stond goed te judoen won en verloor en kwam net te kort voor een podiumplaats.

Rik Fissering liet zien dat hij niet te verslaan is. Hij won alle partijen met IPPON en het goud was voor hem!

7 NOVEMBER 2015 RESIDENTIE TOERNOOI DEN HAAG

Rik Fissering (14) van Judo Ryu Muntendam was het voorbije weekeinde de sterkste in zijn klasse (-15 jaar, tot 66 kilogram) op het sterk bezette Internationale Residentie Judotoernooi in Den Haag. In sporthal Leidschenveen was de Muntendammer judoka iedereen de baas, inclusief de Nederlandse kampioen. Ploeggenoot Milan de Klein keerde met een eervolle 3e plaats terug naar Oost-Groningen.

De Muntendammer club reisde met 5 judoka’s af naar Den Haag. Aan dit toernooi – dat zaterdag en zondag plaatsvond en door Lu Gia Jen werd georganiseerd – deden zo’n 1.300 jeugd judoka’s mee uit binnen- en buitenland.

Julian Grave, Isa Heideveld en Savannah Luttje deden hun uiterste best, maar haalden helaas niet het podium.

ODJK EMMEN 10 OKTOBER

Rik Fissering wint goud in Emmen

Zaterdag 10 oktober was het ODJK in Emmen. Dit is een internationaal zeer sterk bezet toernooi.
Kevin Wubs en Milan de Klein kwamen als eerste op de mat in de -38kg. Kevin zette zijn beste beentje voor maar kwam te kort om te winnen. Milan heeft in het verleden wel beter judo laten zien. Hij wist nog wel 2 partijen te winnen maar dit bleek niet genoeg voor de finale.
Stefan Meester kwam in de -34 kg op de mat. Ook hij zat in een sterke poule waar hij won en verloor. Helaas ook geen finale voor hem.
Rik zit prima in zijn vel en dat liet hij in de -66kg dan ook zien. Hij won relatief makkelijk zijn partijen en dit leverde een welverdiende 1 e prijs op!

Dijkmansport talent cup 26 september 2015

Zaterdag 26 september reisden we af naar Ten Boer waar Dijkmansport de Groninger City of Talent Cup organiseerde. Rik Fissering, Milan de Klein, Julian Grave, Kevin Wubs, Leon Smith en Niek Wolfs streden om de eer van judo Ryu hoog te houden. Er zat meer pit in de judoka’s dan in Veendam maar ook nu kwamen de meesten net te kort voor de finales. Rik Fissering verloor maar 1 partij en ging met zilver naar huis. Milan de Klein wist zich wederom voor de finales te plaatsen en ging uiteindelijk met de 2e prijs naar huis.

Internationale judokampioenschappen Veendam 19 september 2015

Zaterdag 19 september was de start van het wedstrijdseizoen in Veendam tijdens de sterk Internationale Judokampioenschappen Veendam. Rik Fissering, Milan de Klein, Julian Grave, Morten Geertsema, Kevin Wubs, Leon Smith en Niek Wolfs van judo Ryu Muntendam kwamen op de mat om de strijd aan te gaan met andere judoka’s. Je kon zien dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. De judoka’s stonden nog niet op scherp en lieten afwachtend judo zien. Het lukte Rik Fissering om te strijden voor het goud. Helaas verloor hij deze strijd en ging hij met zilver naar huis. Milan de Klein plaatste zich in een grote poule wel voor de finale maar was hier niet scherp genoeg om een podium plaats te behalen. Morten, Julian, Leon, Kevin en Niek streden voor wat ze waard waren met kwamen net te kort voor de finales. Kortom werk aan de winkel

Jeugdige judoka’s Judo Ryu Muntendam op podium in Stadskanaal

7 jeugdige judoka’s van Judo Ruy Muntendam kwamen dit weekeinde op de mat tijdens het Regio-Opstaptoernooi in dojo De Spont in Stadskanaal. Charlena Beumer en Kevin Wubs wonnen alle partijen en behaalden zo de 1e plaats in hun klasse. Merlijn Wijnen en Kasper Kamping werden eervol 2e. Mike en Robin Verkleij en Dilara Soeter (judode tegen jongens) vielen net buiten de prijzen.

Matig resultaat op het sterk bezette Blauwe stad toernooi  op 2 mei 2015 van tan ren jutsu voor de judoka’s van judo ryu muntendam

Met maar liefst 18 judoka’s aan de start, wisten maar 5 judoka’s het podium te bereiken.
Rik Fissering wist in een sterke poule alles met vol punt te winnen, een eerste prijs tot gevolg.
Nieuwkomer Charlena Beumer verloor alleen haar laatste partij en mocht een 2e prijs in ontvangst te nemen.
Milan de Klein mocht het als laatste jaars -12 proberen in de klasse tot 15 Jr. Milan liet zien zich ook hier wel thuis te voelen en een laatste jaars judoka die vorig jaar nog bij de beste 3 van Nederland behoorde vrij moeilijk te maken. Een 3e prijs dik verdiend. Ook in de poule tot 12jr werden tot de finales de partijen makkelijk gewonnen, misselijkheid gooide roet in het eten en Milan liet de finale voor wat het was.
Met een dikke voorsprong op de latere nr 1 kreeg recreatie judoka Ellen Fissering de hoogste straf toegediend voor diving (met je hoofd in de mat gaan). Dit was niet terug te zien op de video beelden. Als recreant wist ze zich goed te weren tegen de wedstrijdjudoka’s. Een keurige 3e plaats.
Morten Geertsema laat zien steeds beter te worden en wist met variërend judo mooie punten te scoren. Uiteindelijk een 3e plaats met evenveel punten als gewonnen wedstrijden als de nr. 2.
Ook Stefan Meester wist uiteindelijk nog een 3e prijs mee naar huis te nemen.

11 april Bartje toernooi Assen

 

Judoka’s weer in de prijzen.
Judoka’s van Judo Ryu Muntendam wisten zich weer in de prijzen te vechten.
Milan de Klein wist zich als lichtste in de poule toch naar het hoogste treetje van het podium te werken. Met verschillende technieken wist hij alle partijen te winnen.
Rik Fissering was niet op dreef, maar pakte alsnog een keurige tweede plek.
Kevin Wubs wist in de voorrondes alles te winnen en belande hierdoor bij de laatste 6. In de finales ging het allemaal wat moeizamer. Uiteindelijk mocht hij met een derde plaats naar huis.
Stefan Meesters liet zich maar niet werpen. Ook hem lukte het niet om zijn tegenstander op de rug te werpen. hierdoor greep hij net naast de prijzen.
Julian Grave en Morten Geertsema wisten beide in een groep van zo’n 30 judoka’s 2 partijen te winnen en 2 te verliezen. Met 2 verlies partijen was het voor hun einde oefening. Ondanks dat toch weer een stukje vooruitgang geboekt.

28 maart vliegveldtoernooi Eelde

28 maart was er het jaarlijkse vliegveld toernooi in Eelde. De beginnende judoka’s met wit, geel of oranje band mogen hier aan deelnemen.

Eline Slor was goed op dreef. Ze wist al haar partijen te winnen en mocht de 1e prijs in ontvangst nemen. Eric Feikens wist ook alle partijen te winnen, ook goud voor hem.

Judith Groenhage deed het goed, ze won veel partijen en kreeg de 2e prijs. Ook Charlena Beumer deed het goed. Ze werd ook 2e in haar poule.

Rik Slor en Merlijn Wijnen knokten zich naar een 3 e plaats.

Ondanks goed judo wisten Bruce Robbe, Julian Wijnen en Jasper Kamping geen podiumplaats te behalen. Zij werden 4e.

De coach was super tevreden met de behaalde resultaten!

21-22 maart Altentreptow

ALTENTREPTOW – Het weekend van 20, 21 en 22 maart ging de wedstrijdselectie van Judoschool Oost-Groningen (Tan-Ren-Jutsu) naar het internationaal en sterk bezette judotoernooi van Altentreptow, Oost-Duitsland. Op dit 2-daagse judo-evenement werd vel gestreden om het eremetaal. Op de eerste dag werd er in de ochtend gejudood in de leeftijdscategorie tot 13 jaar. Hier lieten de Oost-Groningers een verpletterende indruk achter.

Luna Arends werd kampioen in de klasse tot 40 kilogram en wist hiernaast ook de style-prijs te behalen voor de mooiste technieken. Een goed judoënde Janniek Pool wist het zilver te behalen in de klasse tot 36 kilogram. Het tweede zilver van de dag werd in de wacht gesleept door Milan de Klein in de klasse tot 38 kilogram. Vervolgens werd het brons bemachtigd door Cindy Oost in de klasse tot 44 kilogram. Cameron Luttje wist geen prijs te winnen ondanks prima inzet.

Later op de dag kwam de leeftijdscategorie tot 17 jaar in actie. De judoka’s, die in de selectie zitten -15 jaar voor de Nederlands Kampioenschap op 4 april, wilden zich extra voorbereiden door in een leeftijdscategorie hoger extra uit te komen. Dit leverde geweldige resultaten op. Rik Fissering werd kampioen in de klasse tot 66 kilogram. Isa Heideveld behaalde de zilveren medaille in de klasse tot 48 kilogram en in dezelfde klasse wist Esmee Vos brons mee te nemen. Savannah Luttje kwam uit in de klasse tot 52 kilogram en behaalde hier een verdienstelijke tweede plaats.

Als afsluiter van de dag is de judoschool derde geworden in de clubklassement.

Op de tweede dag was het de beurt voor de judoka’s om hun kunnen te laten zien in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Dit resulteerde wederom in prachtig judo en resultaten. Isa Heideveld en Esmee Vos kwamen hier beide uit in de klasse -48 kilogram. In een grote poule, waarin met dubbele eliminatie, kwamen de beide meiden elkaar tegen in de finale. Deze werd gewonnen door Isa Heideveld, die tevens een prijs kreeg voor mooiste technieken. Savannah Luttje wist in de voorrondes af te rekenen met sterke judoka’s uit Berlijn, Rostock en Polen. Hierna ging één partij verloren, maar Savannah wist zich te herpakken en zo het brons te winnen. Rik Fissering liet sterk judo zien in de klasse tot 66 kilogram en wist nu het zilver te bemachtigen. Milan de Klein wist met zijn 10 jaar poulewinnaar te worden, in de finale verloor hij met een strafje van een berlijnse judoka,hij wist knap het zilver te bemachtigen in de klasse tot 38 kilogram. Julian Grave en Mike Oost hebben prima gejudood maar wisten geen prijs te halen.

In de middag was het de tijd voor de senioren. Maurice Mante en Jeroen ter Veer wisten de finales te behalen dit resulteerde tot brons. Tevens was er brons voor de 17 jarige Rowen van der Heide in de kwart finale moest hij een sterke tegenstander uit Polen voor zich laten. Elwin Johannes kwam ver in het toernooi hij moest ook 2 tegenstanders voor zich dulden en wist tevens het brons te veroveren. Ook deze dag wist het team de derde pek in het teamklassement te winnen.

Daarnaast was ons eigen Dirk Pool, Nationaal scheidsrechter, ook van de partij en heeft menig partij mogen leiden. Trainers/coaches Ronnie Grave en Elwin Johannes waren zeer tevreden over de behaalde resultaten en de gezellige weekend Oost-Duitsland.

7 maart NK Eindhoven / hunebedtoernooi Borger

Rik Fissering net buiten de prijzen op het NK in Eindhoven

Zaterdag 7 maart 2015 was het NK judo voor de -15 in Eindhoven. Rik Fissering reisde samen met coach/trainer Elwin Johannes en judoka’s van Judoschool Tan-Ren-Jutsu​ en Judoschool Wouter Meijer​ af naar Eindhoven. De eerste ronde was Rik vrijgeloot en hierdoor werd deze partij als gewonnen beschouwd. De 2e partij moest Rik tegen T. Agrest uit Noord Holland. Deze partij verloor hij … De volgende partij was tegen Axel Heeren, een goede bekende van Rik. Rik wist deze partij met een ippon te winnen en was een ronde verder. De volgende partij was tegen B. Mulder uit Zuid Holland ook deze partij wist Rik met een ippon te winnen en zo was hij weer een ronde verder. De volgende partij was tegen Owen Braam uit Noord Holland. Deze partij wist hij helaas niet te winnen. Owen werd uiteindelijk 3e van Nederland. Helaas geen podiumplaats voor Rik maar wel hij is wel doorgedrongen tot de top 12 van Nederland! een topprestatie!
In Borger werd er ook gestreden op de judomat. Jaron en Milan de Klein kwamen hier voor Judo Ryu Muntendam​ op de mat. In het eerste blok mocht Jaron laten zien wat hij waard was. Hij stond goed te judoën en won de een naar de andere partij met een ippon. De laatste partij verloor hij nipt en dit leverde hem een mooie 2 prijs op.
Milan de Klein mocht ’s middags de mat op. In de eerste partij moest hij even wakker geschud worden maar hierna ging als een speer. Hij won alle partijen vlot met een ippon. De laatste partij moest hij zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Hij ging ook met een zilveren medaille naar huis!

28 februari 2e Exloermond

Rik Fissering 1e in 2e exloermond
Rik Fissering wist weer overtuigd kampioen te worden door al zijn partijen met vol punt te winnen.
Leon Smith, Melvin Musch en Kevin Wubs wisten nog wel wat partijen te winnen. Helaas niet genoeg om in de prijzen te komen.

Milan de Klein wint prestatiebeker judo Ryu Muntendam

De judoka’s van Ryu zijn actief op veel judotoernooien. De behaalde resultaten op deze toernooien worden zorgvuldig bijgehouden. Voor de eerste plaats krijgt een judoka 30 punten, 2e plaats is 20 punten waard en de 3e prijs is goed voor 10 punten. Het meedoen levert 3 punten op. Er wordt onderscheid gemaakt tussen wedstrijd judoka’s en beginnende judoka’s.

Tussen de wedstrijd jongens was het een nek aan nek race dit jaar. Milan de Klein en Rik Fissering wonnen veel en in de laatste wedstrijden viel pas de beslissing. Milan de Klein werd met een klein puntenverschil nummer 1 bij de jongens.

Ook bij de opstappers was het spannend! Hier lagen de punten erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging Eric Feikens. Met de 1e prijs aan de haal!

Bij de meisjes was het minder spannend… We hebben op dit moment maar 1 wedstrijdjudoka’s bij de meiden. Bente Jager werd dan ook kampioen bij de meisjes.

Uitslagen 2014

Meisjes:
1e Bente Jager

Jongens:
1e Milan de Klein
2e Rik Fissering
3e Julian Grave

Opstapbeker
1e Eric Feikens
2e Twan Duimering
3e Mike Verkleij

De wisselbeker ging naar Milan de Klein, hij had de meeste punten van iedereen.

image

21 februari 2015 district kampioenschappen Scheemda

Rik Fissering plaatst zich voor de NK!

Zaterdag 21 februari waren de districtskampioenschappen in Scheemda. Julian Grave, Morten Geertsema en Rik Fissering kwamen uit voor Judo Ryu Muntendam!

Rik Fissering won zijn eerste partijen allemaal met prima judo. Hierdoor mocht hij door naar de finale. Hier verloor hij helaas op straffen. Hij mocht de 2e prijs in ontvangst nemen en plaatste zich met deze 2e prijs voor het NK!

Julian Grave kwam ook op de mat. Hij won zijn 1e partij. De 2e partij werd hij razendsnel overgenomen en verloor. De 3e partij begon hij goed, helaas verloor hij hem uiteindelijk. Helaas geen prijs voor Julian.

Morten Geertsema deed het prima. Hij won 2 partijen met ippon. Helaas kreeg hij in zijn 3e partij een zware straf en plaatste zich hierdoor niet voor de finale.

Milan de Klein 2e op districtskampioenschappen

Milan de Klein en Melvin Musch mochten de eer hoog houden bij de districtskampioenschappen in Scheemda.

Beide heren zaten in een grote poule en moesten flink aan de bak.

Melvin Musch deed het super hij verloor maar won meer en zo kwam hij in de finale. Hij stond zijn mannetje maar viel net buiten de prijzen. Een super prestatie op zo’n toernooi!

Milan de Klein judode goed en plaatste zich overtuigend in de finale. Hier won en verloor hij. Uiteindelijk mocht hij met de 2e prijs naar huis!

7 februari 2015 ijspegeltoernooi Sleen

Afgelopen zaterdag hebben judoka’s van judo ryu Muntendam mee gedaan aan een toernooi in Sleen.

Rik Fissering wist in de klasse tot 55kg een 2e plaats te behalen. In de voorronde werd 1 partij snel verloren 8 andere partijen werden zonder problemen makkelijk gewonnen.

Julian Grave won in de voorrondes alle partijen met moeite. Hij gaf voortijd al aan last te hebben van zijn armen. De finales werden verloren.
Hierdoor mocht hij een 3e plek in ontvangst nemen.
Stefan Meesters deed het ook goed verloor in de voorrondes en in de finale 1 partij. Uiteindelijk mocht hij ook een 3e plek in ontvangst nemen.

Helaas wisten Eric Feikens, Milan de Klein en Morten Geertsema ondanks goed judo geen prijs te behalen.